Kedves Leendő Diákjaink! Tisztelt Szülők!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 10/2020. (V.29) EMMI határozat alapján a 2020/2021. tanévre történő beiratkozást iskolánkban az alábbiak szerint szervezzük meg:

A felvételt nyert tanuló elektronikus úton vagy személyesen az iskolában tud beiratkozni a szülője vagy törvényes képviselője közreműködésével.

  • Az elektronikus úton történő beiratkozásra a KRÉTA e-ügyintézés felületén 2020. június 15-23-ig van lehetőség.

A felvételt nyert tanuló adatait a KRÉTA „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével lehet benyújtani. A KRÉTA-rendszer használatához segítséget nyújt az alábbi linken található videó:    https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761905

Amennyiben a szülő vagy a törvényes képviselő a beiratkozásra rendelkezésre álló időben a KRÉTA használatával nem tudja megküldeni a beiratkozáshoz szükséges adatokat, akkor a személyi azonosításra alkalmas iratokat a 2020/2021. tanév első napján is bemutathatja. Ebben az esetben kérjük emailen vegye fel a kapcsolatot az iskolatitkárral a következő elérhetőségen: titkarsag@kisfaludy.hu

Fontos, hogy pontos (az igazolványokban szereplő) adatokat írja majd be a felületre. A kitöltött adatok helyességét, a kötelezően kért, lefotózott és feltöltött adatok bizonyítják majd.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

  • a felvételről szóló értesítés
  • általános iskolai bizonyítvány
  • személyi igazolvány, lakcímigazoló kártya, TAJ kártya, oktatási azonosító

 

  • Személyes beiratkozásra is van lehetőség június 23-án 8.00 -11.00 és 15.00-17.00 között.

 

  • Diákigazolvány igénylése

A diákigazolvány a jelenlegi jogszabályok szerint díjmentes.

Az adatlap elkészítése az kormányablakokban történik. A 14 év alatti tanulók csak szülői kísérettel vehetik igénybe a szolgáltatást.

Szükséges iratok: a tanuló születési anyakönyvi kivonata, személyi igazolványa (amennyiben rendelkezik vele), lakcímkártyája. A járványhelyzet miatt javasoljuk, hogy amennyiben lehetőségük van rá, előre kérjenek időpontot a felesleges várakozás elkerülése érdekében.

https://idopontfoglalo.kh.gov.hu/bejelentkezes

Az kormányablakban kapott adatlapot elegendő a tanév első napján eljuttatni iskolánkba.  Az új diákigazolvány megérkezéséig az általános iskolai diákigazolvány használható, amely érvényes marad október 31-ig.

 

Sümeg, 2020. június 5.

 

 

Szeidlné Lakos Éva
intézményvezető