Tárgy: Tankönyvrendelés a jövő tanévre

 

Tisztelt Szülők!

Szeretnénk Önöket tájékoztatni a 2020/2021. tanév tankönyvrendelésének változásairól.
Mint arról Önök is biztosan értesültek már, a kormány 1092/2019. (III.8.) határozata értelmében, a 2020/2021. tanévtől kezdődően a köznevelésben 1-16. évfolyamon tanuló valamennyi diák ingyenes tankönyvellátásban részesül.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a tartós tankönyvek az iskola tulajdonát képezik, a tanulók könyvtári kölcsönzéssel jutnak hozzá. A kölcsönzött tankönyveket a tanévek végén, illetve legkésőbb a 12. évfolyam végén vissza kell adni a könyvtárba. A könyvtári könyvekbe beleírni, aláhúzni, jegyzetelni nem szabad, ugyanolyan állapotban kell visszaadni, mint ahogy megkapták. A munkafüzetekbe, munkatankönyvekbe (pl.: nyelvkönyvek) természetesen lehet írni és visszagyűjtenünk sem kell.
Arra is van lehetőség, hogy a szülők egy vagy több tankönyvet megvásároljanak, hogy a gyermekük írhasson vagy jegyzetelhessen benne. A vásárlásra a KELLO webshopban van lehetőség.

Amennyiben szeretnék megnézni gyermekük tankönyveit, arra is van mód. A tankönyvlista elérhető a www.kello.hu oldalon, a Portál/ szülői ügyfélkapu menüpontban.  /Részletesen: A jobb felső sarokban lévő Portál feliratra kattintva megjelenő szülői ügyfélkapu menüpontban. Itt két lehetőség van: szülői regisztráció vagy a tanuló adataival való belépés (település neve, iskola neve, tanuló oktatási azonosítója)./

Belépve, a Diák rendelései menüpont alatt láthatóvá válik a tanulói tankönyvlista, ahol jóváhagyhatják a rendelést, vagy bejelölhetik azokat a könyveket, amelyekre nincs szükségük (elutasítva). A jóváhagyás, illetve módosítás határideje: 2020. április 26.   Aki a határidőig nem hagyja jóvá a felületen a tanulói könyvlistát, vagy nem jelzi a módosítást, annak a teljes tankönyvlista rendelését elfogadottnak tekintjük.

Amennyiben valamelyik tankönyvet, nyelvkönyvet megvásárolják, tehát a könyvtári keretből nem tartanak rá igényt, kérjük, szíveskedjenek jelezni felénk!

Azok a tankönyvek, amelyek még hiányoznak a listáról, mert nem kerültek fel átdolgozás miatt a KELLO jegyzékére, várhatóan majd június hónapban kerülnek rögzítésre.

A tankönyvlistát ezúttal is véleményezte a szülőket képviselő Szülői Szervezet és a diákokat képviselő Diákönkormányzat.

Tankönyvrendeléssel kapcsolatos kérdéseikkel forduljanak iskolánk tankönyvfelelőséhez, Kovács Attilánéhoz (tel.: 06 30 569 1878).

 

Együttműködésüket előre is köszönjük!

 

 

Sümeg, 2020. 04. 22.

 

Szeidlné Lakos Éva
intézményvezető