JUTALOMKIRÁNDULÁS

 

Papp Imre várkapitány úrnak köszönhetően az egész évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók jutalomkiránduláson vehettek részt május végén.

A humán-munkaközösség vezetője, Walter Katalin állította össze a kirándulás programját a 24 diák számára.

„A kirándulás során számos történelmi és egyéb információval gazdagodtunk. Az első állomás a pákozdi katonai emlékpark volt. Itt megismerkedtünk a NATO munkájával és a magyar katonák békefenntartó tevékenységével, megnézhettünk egy első világháborús barakkot, lövészárkot. Megtekintettük a pákozdi csata emlékére készített kiállítást és a világháborús emlékműveket is. A sorkatonai szolgálathoz kapcsolódó rész eszünkbe juttatta, hogy a mi szüleink, nagyszüleink katonaként szolgálták Magyarországot. A park a dicsőséges, de a zordabb részleteit is megmutatta a történelmünknek. 

Az időjárás sajnos nem úgy alakult, ahogy reméltük. Az esős idő ellenére a Bory várban  így is körbe sétálhattunk. Ez egy mesébe illő hely, igazán érdemes megnézni.

 

 

 

 

 

 

Ezután Székesfehérvár volt az úti cél, ahol királyaink koronázóhelyét és sírhelyét néztük meg.  Megtekintettük az országalmát is, amely egy vörös márvány díszkút. A délután folyamán kaptunk egy kis szabadidőt, majd végül a nap zárásaként egy színházi előadást tekinthettünk meg. A gyönyörű Vörösmarty Színházban a Nyolcvan nap alatt a Föld körül című vígjátékot elevenítették meg a színészek. Nagyon humoros történet volt.

 

A kiránduláson résztvevők mind nagyon élvezték ezt a nagyszerű napot és a kiemelkedően jó előadást.”

Horváth Réka és Keszey Anett (11.c)

 

Köszönjük a szép élményt a szervezőknek és Papp Imre Várkapitány úrnak.