Egy rendezvény margójára

2018. november 28-án, a „Nyelvi hét” keretében megrendezésre került immár 6. alkalommal a „Teaház és pogácsaparti-könyvklub” az iskolánkban. Utazás Fantáziába volt a témánk címe.

A résztvevők száma: 61 fő lett idén (13 csapat). Minden évfolyam képviseltette magát. Walter Katalin ás Némethné Tóth Mónika tanárnő is velünk játszottak.

Érdemes volt a Könyvklubba betérni, mert jó volt a hangulat, játékos irodalmi és nyelvi feladatokat oldhattak meg a résztvevők a 214-es teremben. Munkálkodásuk alatt a Bagossy Brothers és a Honeybeast együttes zenéjét hallgatták finom pogácsa és tea mellett az érdeklődők.

Kis ízelítő a feladatokból:

Elsőként „Van képünk hozzá” címmel egy könyv filmváltozatából láttak jelenetet a csapatok. A történetet saját elgondolás szerint folytathatták.

Kreatív rajzot készítettek ezután választás alapján. A feladat így hangzott:

Képzeljetek el egy időgépet, amin utazhatunk a múltba, vagy a jövőbe! Rajzoljátok le a gépetek, valamint annak a kornak jellegzetes tárgyait, tájait, ahova röpített benneteket, írjatok hozzá irodalmi műveket is,

vagy képzeljetek el egy tükröt, amin át regényekbe léphetünk! Rajzoljátok le a tükör keretét és bele egy-egy jelenetet! Lehet a tükör vicces, kritikus, romantikus, szürreális, valósághű – kedvetek szerint. Megoldásra várt még: a „Színház az egész világ.” – olvasmányjelenet, szituációs játék, Sétáló lexikonok- verskitalálós játék, Könyvkígyó, Irodalmi zanza, Anagramma, Apróhirdetések, Eltűnt sorok keresése.

Egy diákunk: Dobos Janina írásából idézek:

„Piroska néni idén is mosolyogva várta a gyerekeket… A téma izgalmas volt és fejtörő. Jó hangulatban telt ez a délutáni összejövetel. Egyik feladat keretében színesebbnél színesebb rajzok születtek. Szuper volt ez a kis játék. Kis elemózsiát is kaptunk, teát és finom pogácsát…, szóval tapsot Piroska néninek és azoknak, akik segítettek az egészben. Remélem, jövőre is meg lesz rendezve a Teaház!”

Segítőim a teremben és a zenében: Dömötör Tímea és Walter Katalin kolléganőm; a családom: édesanyám, a férjem és Viktor fiam,: a pogácsa, a tea és a filmválasztás terén; a teremrendezésben segítőkész diákjaink: a 11. a-ból és a kollégiumból. Köszönöm, hogy számíthattam rátok! Örülök, hogy jól éreztétek magatokat kedves résztvevők!

Kovács Attiláné
könyvtár-történelem szakos tanár